neonOntwerp

​Van je huis een thuis maken.
Er is geen inspiratie, of teveel inspiratie, de middenweg in twee smaken van twee mensen valt te zwaar of er is geen tijd. Er zijn zoveel redenen te bedenken waarom er hulp nodig is voor een ontwerp, de styling, of volledige verbouwing van een woning of bedrijfsruimte.
Op deze pagina zijn een aantal ontwerpplannen van neon advies samengesteld. Er zijn enkele belangrijke onderdelen vanuit de visie boeken gehaald en op deze pagina weergegeven.
Van een betaalbaar neonOnline advies, tot volledige regie uit handen geven. Alles is mogelijk bij en met neon advies. Klik hier voor meer informatie over de diensten van neonOntwerp…


woonkamer in Houten

Een styling (meubel en verlichting) advies, om de woonkamer van een appartement in Houten identiteit te geven en de stoere maar natuurlijke uitstraling van de eigenaar. De opdrachtgever heeft gekozen voor ontwerp keuze 1.


woonkamer, badkamer en inloopkast woning Vleuten

Drukbezette dame. Op zoek naar rust en ruimte. Daarom is ervoor gekozen een dragende muur weg te halen; hierdoor is er op de begane grond één grote, ruime woonkamer gecreëerd.


woonkamer nieuwbouw woning Vleuten

Drukbezette personen met twee kinderen; probleem is het vele speelgoed van de kinderen en het niet eens worden van een woonstijl. Het betreft een nieuwbouwwoning, waar nooit een eigen stijl is geweest; de woonkamer heeft nagenoeg geen uitstraling en naar eigen zegge is de bank te groot gekocht. Ikzelf vind de bank niet te groot en heb hem daarom alsnog gebruikt in het ontwerp.

Twee opties / ontwerpen gemaakt, beide kozen gelijk voor ontwerp 1.


Stoer Industrieel & Slaap lekker Scandinavisch

Woning in Houten voor een echtpaar (met drie kinderen) welke binnen een paar weken de sleutel kreeg van het huis en ze hadden nog niets geregeld; ze wisten ook niet zo goed wat ze wilden en welke stijl. Belangrijkste in de woonkamer: veel opruimmogelijkheid voor speelgoed van de kinderen en een geïntegreerde bench voor de hond. De slaapkamer op zolder moest ruimte hebben voor een baby (welke ook nog binnen een paar weken zou komen) en een Linnenkast. Ik heb ze een boekje overhandigd, waarin merken, prijzen en tips staan, een op maat gemaakte kast in woonkamer, een inloopkast op zolder, verlichtins-, kleuren- en materialenplan.


kort styling advies woning Amsterdam

Een klein, kort en bondig styling advies, om een appartement in Amsterdam net dat beetje extra mee te geven, wat het nu nog miste.


Ontwerpwedstrijd kantoorpand Slangen+Koenis Architecten

Ontwerpwedstrijd voor het vernieuwen van het kantoorpand van Slangen+Koenis Architecten; als enige niet-architect meegedaan. Knelpunten huidige pand: parkeren, te weinig werkplekken, door indeling kantoorpand, snel schakelen met collega’s niet mogelijk, wenteltrap. De wensen en eisen waren in een Plan van Eisen gegoten.


doctor meets nature

Een ontwerpopdracht voor een nieuwe start. Een gescheiden vrouw met twee kinderen, wonend in een watervilla in natuurrijke omgeving. Buiten is naar binnen gehaald. Als hobby heeft de vrouw fotograferen, hiermee is rekening gehouden door de hide&slide: het afschermen van keuken en tv door middel van schuifpanelen waarop de foto’s van de vrouw zijn geprint. Makkelijk en goedkoop om te wisselen.

Er is rekening gehouden met alle wensen en eisen van de drie bewoners.


urban@home

Een echtpaar met een druk bestaan: drukke baan en ze reizen veel. De “city” waar zij van houden: het stadse leven, is naar binnen gehaald. Urban. Een belangrijk object is hun Herman Brood, deze is op een belangrijke plaats in de woonkamer opgenomen: in de eethoek, bij binnenkomst ziet men deze gelijk. Zij wilden graag meerdere open haarden, door de doorkijkhaarden is er vanuit meerdere hoeken en gedeelten zicht op de twee haarden.


industrieel chique

Partners, alle twee erg verschillend, maar in het ontwerp dichter bij elkaar gebracht: industrieel en chique. Ook deze personen reizen veel en daar is “Lightup your World” voor bedacht: elke keer als zij ergens geweest zijn op de wereld, kunnen ze een gaatje in het schilderij boren, waardoor er licht vanachter het schilderij door het gaatje in de plaats van bestemming valt: lightup your world.


Laten we samen ontwerpen & bouwen.